Prof. Dr. Pınar Gedikkaya

İstanbul Beykent Üniversitesi

Orta ve lise eğitimini Robert Kolej’de bitirdikten sonra 1991 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuş ve yüksek lisansını Bilkent Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında 1993 yılında tamamlamıştır. Birkaç sene Yapı Kredi Bankası Dış İlişkiler Bölümü’nde bankanın Almanya, Hollanda, Belçika ve Japonya ile olan ilişkilerinden sorumlu Bölge Yöneticisi olarak çalışmıştır. Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü’nde 2007 yılında savunduğu “Avrupa Birliği’ne Üyelik Çerçevesinde Türkiye’nin İklim Değişikliği Politikası” başlıklı doktora tezi ile doktor unvanını almıştır. 

Pınar Gedikkaya (Bal) 2008 yılından bu yana İstanbul Beykent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde görev yapmaktadır. 2018 yılında doçentlik unvanını almıştır. 2023 yılından bu yana İstanbul Beykent Üniversitesi’ndeki görevine tam zamanlı profesör olarak devam etmektedir. İstanbul Beykent Üniversitesi’nin Yönetim Kurulu ve Senato üyesidir. 

Başlıca çalışma alanları Avrupa Birliği, Avrupa Birliği’nin iklim değişikliği, enerji ve çevre politikaları, Yeşil Mutabakat, sürdürülebilir kalkınma, yeşil dönüşüm ve uluslararası politik ekonomidir. Yeşil Dönüşüm Platformu Kurucu Üyesi olan Pınar Gedikkaya (Bal) bu alanlarda konuşmalar yapmakta, eğitimler vermekte ve danışmanlık yapmaktadır.