Güliz Öztürk

CEO / Pegasus Hava Yolları

Güliz Öztürk, iş hayatına Türk Hava Yolları’nda başladı. 1990-2003 yılları arasında Türk Hava Yolları’nda Uluslararası İlişkiler ve Anlaşmalar Müdürü, Pazarlama Başkan Yardımcısı ve Alliance Koordinatörü, Satış ve Pazarlama Başkanı olarak görev aldı. Bu süre zarfında ilk ortak kodlu uçuşların başlatılması, alliance projelerinin yürütülmesi, sadakat programının ve banka kart programının lansmanı, ilk web sitesinin kurulumu ve web üzerinden bilet satışın hayata geçirilmesi gibi önemli projeleri yönetti. 2003-2005 yılları arasında, Ciner Holding’de sırasıyla Turizm ve Havacılık Bölümü Havacılık Projeleri Koordinatörü ve İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yaptı.

2005 yılında tarifeli uçuşların başlatılması için Tarifeli Uçuşlar Müdürü olarak Pegasus Hava Yolları’na katıldı. 2008 yılında Satış Direktörü pozisyonuna getirildi. 2010 yılında Satış, Network Planlama, Pazarlama, Gelir Yönetimi ve Ücret, Kargo, Misafir Deneyimi departmanlarından oluşan Ticaret biriminden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan ve 12 yıl boyunca bu önemli görevi üstlenen Güliz Öztürk, Mayıs 2022 itibarıyla Pegasus Hava Yolları CEO’su olarak görev yapıyor.

Kadıköy Anadolu Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi psikoloji bölümünden mezun olan Güliz Öztürk, 2018 yılında Columbia Business School’da Advanced Management Programı’nı tamamladı. Özyeğin Üniversitesi Havacılık Fakültesi Danışma Kurulu Üyesi olan Güliz Öztürk; Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Sales Network platformunda, şirketlerin satış bölümlerinde kadın ve erkek dengesini sağlamak misyonuyla çalışan Women in Sales Network (WiSN) sosyal projesinde Eş Başkan olarak yer alıyor.